Категорії
Новини

Реформа охорони здоров’я

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до основи законодавства України про охорону здоров’я щодо вдосконалення надання медичної допомоги.

Законом передбачається порядок освіти та припинення закладів охорони здоров’я, їх класифікація та особливості діяльності. Закон підтримали 240 депутатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Документ регламентує призначення керівників державних, комунальних закладів охорони здоров’я на посаду шляхом підписання з ними відповідного контракту.

Відповідно до закону, за рахунок бюджетних коштів медична допомога надається безкоштовно закладами охорони здоров’я та лікарями, які провадять господарську діяльність з медичної практики, як фізичні особи-підприємці, з якими підписано договори про надання такої безкоштовної допомоги.

Закон класифікує медичну допомогу за видами: екстрена, первинна, вторинна, спеціалізована, третинна, високоспеціалізована.

Документ також визначає поняття паліативної допомоги, що надається пацієнтам на останніх стадіях перебігу невиліковних захворювань, та включає комплекс заходів, спрямованих на полегшення їх фізичних та емоційних страждань, а також надання психологічної, моральної підтримки сім’ї таких пацієнтів.

З метою забезпечення належної якості та доступності безкоштовної вторинної медичної допомоги та ефективного використання ресурсів у сфері охорони здоров’я закон регламентує створення госпітальних округів, порядок утворення яких визначатиметься Кабінетом Міністрів України.

Крім того, закон встановлює, що експертиза тимчасової непрацездатності громадян проводитиметься лікарем або комісією лікарів у закладах охорони здоров’я незалежно від форми власності, а також лікарями, які здійснюють господарську діяльність із медичної практики, як фізичні особи-підприємці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи

This site is registered on wpml.org as a development site.